Hihetetlen – máris megrongálták a két hete ültetett fenyőket Szolnokon

Megosztás

14 nap egy fenyőfa élete Szolnokon? – teszi fel a kérdést a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a közösségi oldalán, tegyük hozzá, teljesen jogosan. Ők számoltak be róla, hogy a november 28-án ültetett két fenyőt a Körösi útnál ismeretlen elkövetők megrongálták.

Brutális kivégzés – ezzel a képfelirattal élt a városüzemeltetés, miután a november végén ültetett fenyőfák egyikét megdöntve otthagyták, a másikat pedig teljesen kitörték.

Posztjukban hozzáteszik, az ilyen cselekedetek nem kizárólag anyagi kárt okoznak, hanem a közösség jóérzését is sértik. A fák az ünnepek hangulatát hozta volna el a szolnokiak számára, az ültetéssel céljuk volt a helyiek összetartozásának erősítése.

Ennyi maradt szegény fenyőkből

Felháborodását fejezte ki a Facebookon Menkó Gyula önkormányzati képviselő is, akinek körzetében legutóbb a szolnoki Grincs csapott le, pontosabban egy férfi, aki Pletykafalu városrész kihelyezett karácsonyfáját szerette volna eltulajdonítani. Nem járt nagy sikerrel, ugyanis egy szabadnapos rendőr épp arra járt és kérdőre vonta.

Már akkor arról írtunk, tényleg ott tartunk, hogy a fákat is lánccal kell kikötni? Úgy tűnik, és egyre több sajnálatos megerősítő eset történik, hogy a válasz igen.

Mostanában a megyeszékhely meglehetősen hangos, ha (karácsony)fákról van szó, november végén például arról írtunk, hogy Borda Zoltán ellenzéki önkormányzati képviselő javaslatát pitiáner módon lesöpörték, majd tájékoztatták, hogy a Széchenyi lakótelepre mégis kikerülnek a fenyők, mindezt a nyilvánosságban úgy beállítva, mintha egy kormánypárti javaslat lett volna.

Szolnok igyekszik minél nagyobb hangsúlyt fektetni a fásításra, csaknem száz fát ültettek el a Jubileum téren és környékén egy hónappal ezelőtt.

Úgy tűnik, mindegy, hogy ünnep van, vagy nincs, az esztelen rongálásnak mindig lesz táptalaja.

Kép: Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek